Wat de oorzaak ook is, schulden zijn nooit prettig. Je hebt altijd het gevoel dat je de volgende maand financieel niet gaat halen. Geen zekerheid, geen comfort, geen rust. Het doet niks goeds met je wanneer je financiele stress hebt. Er zijn echter wel maatregelen die je kunt nemen wanneer je er zelf niet meer uit komt. Zo kun je een WSNP schone lei aanvragen waarbij na verloop van tijd je schulden worden kwijtgescholden. Het kan echter zijn, wanneer je deze aanvraag niet goed aanvraagt, dat deze wordt afgewezen. Op www.schuldsanering-afgewezen.nl lees je al een aantal stappen die je kunt ondernemen. Hieronder licht ik er een paar toe.

Snel handelen

Het belangrijkste is dat je snel handeld. Je hebt namelijk vanaf het moment van afwijzing slechts 8 dagen om in beroep te gaan. Het is dus verstandig om direct op zoek te gaan naar een partij die je hierbij kan helpen. Aangezien het een vrij persoonlijk traject is kan ik het wel aanraden om iemand te zoeken waarbij je je op je gemak voelt, dit maakt alles een stuk gemakkelijker.

Begeleiding bij elke stap

De juiste persoon zal begeleiding geven bij elke stap. Zo begint het bijvoorbeeld bij het instellen van beroep tegen de afgewezen schuldsanering. Vervolgens worden de gronden (ook wel redenen) van hoger beroep ingediend. Dit geeft aan beide partijen inzicht waarom je recht hoort te hebben om een schuldsanering. Vervolgens zal je dossier en WSNP-zaak verdedigd worden bij de beroepsrechter. Ook hier zal goede begeleiding bij nodig zijn.

Het kan voorkomen dat je deze begeleiding niet kunt betalen, je kunt namelijk de schulden ook al niet aflossen. In dit geval is het goed om te kijken of je in aanmerking komt voor een pro-deo rechtzaak. Bij deze krijg je in principe een gratis advocaat, wat dus veel kosten scheelt.