In bepaalde bedrijven wordt regelmatig op een behoorlijke hoogte gewerkt of vinden er werkzaamheden plaats waarbij werknemers afdalen. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal veilig kan gebeuren kun je als bedrijf hulpmiddelen aanschaffen. Hiermee zorg je ervoor dat je personeel veilig kan werken. Je kunt bij werkzaamheden die over een bepaalde hoogte gaan bijvoorbeeld denken aan het gebruik van veiligheidsharnassen, valstoppen en lieren, afdalers en reddingslieren en leef- en vanglijnen. Ook hierbij kun je nog de nodige accessoires kopen om alles compleet te hebben voor de ultieme valbeveiliging van de werknemers.

Nut van een veiligheidsharnas

Voor veiligheidsproducten kun je bij veel bedrijven terecht en eentje daarvan is G4S Valbeveiliging. Via de webshop kun je tal van producten bekijken en eenvoudig bestellen. Werkt je personeel nogal eens in de hoogte omdat er bijvoorbeeld in het magazijn veel gestapeld wordt? Dan is het zeker aan te raden ze te voorzien van een veiligheidsharnas. Als een persoon een veiligheidsharnas draagt zorgt dit ervoor dat hij goed vast zit. Mocht hij onverhoopt toch vallen dan maakt hij geen grote smak. Veiligheidsharnassen zijn niet alleen voor volwassenen te koop maar ook in kindermaten. Deze zullen niet op bedrijven gebruikt worden maar zijn zeer nuttig bij reddingsacties.

Lieren gecombineerd met een valstop

Een lier kun je ook goed combineren met een veiligheidsharnas. Met name voor acties waarbij mensen bijvoorbeeld in de diepte werken of in een gat gevallen zijn is een lier een handig hulpmiddel. Je laat de kabel vieren zodat er iemand kan afdalen om de persoon in nood te redden. Het is ook zeer geschikt als je het hogerop zoekt met werken. Doordat je aan een kabel gezekerd wordt kun je niet naar beneden vallen. Combineer je de lier met een valstop dan blokkeert deze bij een val en ga je nooit ver de diepte in.